Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Η πιο ακριβή αεράμυνα του κόσμου ηττήθηκε από drones! Η Σαουδική Αραβία ζητά βοήθεια!

Η Σαουδική Αραβία έχει πληρώσει πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ ,για να προμηθευτεί τα καλύτερα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα. Όλα στάθηκε αδύνατον να σταματήσουν πάμφθηνα drones! Το Ριάντ αναζητά βοήθεια…

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν ζήτησε σήμερα από τη Νότια Κορέα να βοηθήσει να ενισχυθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του ύστερα από τις επιθέσεις σε δύο πετρελαϊκές μονάδες, όπως ανακοίνωσε η προεδρία στη Σεούλ.
Το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, που εξέφρασε τη λύπη του για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις καθώς και τη στήριξή του στην παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.
Η Νότια Κορέα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εισαγωγής αργού πετρελαίου και καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών της με ποσότητες από τη Σαουδική Αραβία.
Ο Μουν προσφέρθηκε να συνδράμει στις προσπάθειες ανοικοδόμησης ενώ ο πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ότι έχουν αποκατασταθεί τα δύο τρίτα των υποδομών και ότι η παραγωγή θα έχει επανέλθει «100%» μέσα σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την προεδρία της Νότιας Κορέας.

«Ζήτησε βοήθεια για να εδραιωθεί το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι επιθέσεις που έγιναν το σαββατοκύριακο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί αρχικά η παραγωγή αργού της χώρας κατά το ήμισυ, γεγονός που οδήγησε τις τιμές πετρελαίου σε άλμα και τη Νότια Κορέα στο να εξετάσει τη αποδέσμευση των στρατηγικών της αποθεμάτων πετρελαίου.