Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ/ EΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.


2)Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΛΩΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΟΤΙ "ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ". ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ-ΜΑΡΝΤΙΝ-ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ-ΑΚΣΑΚΑΛΕ-ΚΑ ". ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ PLAN B KAI C.


3)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΡΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.ΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ EUCOM-CENTCOM  ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΗΜΑΤΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΡΙΝ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ ΜΠΡΓΚΕΣΟΝ..


4)Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΩ PROXY FORCES  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΕΝΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ.ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΟΣ....Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ, ΕΝΩ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΕΝ ΜΑΚΕΝΖΙ (CENTCOM)ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΣΕΙΡΑΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.


5)ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΔ ΣΥΡΙΑ/ΙΝΤΛΙΜΠ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.(ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΑΤΑΙ)


6)ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΠΟ 8 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ/ΝΗΣΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΘΕΣ  ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ( ΕΔΡΑ ΤΗΣ 95ΑΔΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΛΕΣΒΟΥ (ΕΔΡΑ ΤΗΣ 98ΑΔΤΕ)./AΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ  ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.


7)ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΟΙ  ΜΟΝΙΜΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ.ΕΝΩ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ/ΑΚΤΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ  (EIΔIKA TIΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ  ΣΕ ΛΕΣΒΟ-ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ.). ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΛ/ΛΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ.....


8)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΚΑΛΗ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ(17-30 ΣΕΠΤ) ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ......


9)ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΩ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΑΜΥΤΙΟ-ΑΙΒΑΛΙ, ΜΕΧΡΙ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ-ΜΟΥΓΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ.


10)ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ /ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ "ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ", ΓΙΑΤΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΝΑΝ ΟΖΜΠΑΛ....ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΡΟ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ...ΔΙΑΦΟΡΑ..