Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ντοκουμέντο: Εδώ γυρίστηκε το fake – προκλητικό βίντεο του Ακάρ και όχι στο ΑιγαίοΣτον κόλπο της Σμύρνης και όχι στο Αιγαίο και ειδικότερα στο FIR Αθηνών γυρίστηκε το fake βίντεο με το οποία η Τουρκία ήθελε να προπαγανδίσει ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο.

Μελετώντας προσεκτικά το βίντεο έμπειρα στελέχη του Επιτελείου επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του HellasJournal.com που σημείωνε ότι δεν υπήρξε τέτοια πτήση το τελευταίο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια πρόκλησης εκ του ασφαλούς προκειμένου να συντηρείται καθημερινά η ρητορική της Άγκυρας.
Προφανώς όμως ο Χουλουσί Ακάρ δεν τόλμησε να κάνει ο ίδιος μια παράτυπη ενέργεια πιστοποιώντας ότι πρόκειται για μια κράτος που παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τους διεθνείς κανόνες.
Ο χάρτης που δημοσιεύεται επιβεβαιώνει το σημείο στο οποίο γυρίστηκε το βίντεο. Φωτογραφία via T.C. Millî Savunma Bakanlığı
Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο
“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες τους είναι πλήρεις και αυτό δεν αποτελεί απειλή.
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφους T38 πάνω από το Αιγαίο στο πλαίσιο της έναρξης του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε όσον αφορά το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο “η Τουρκία είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων¨, προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει αντιληπτό ως υποχώρηση ή αδυναμία, ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα και δεν θα αφήσουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και των Τ/Κ.
“Οι προετοιμασίες μας με βάση αυτό είναι πλήρεις. Και αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε μόνο τη συνέχιση των σχέσεων καλής γειτονίας με ρεαλιστικό τρόπο και αναμένουμε από την απέναντι πλευρά να δώσει μια θετική απάντηση. Τα γεωτρύπανά μας Φατίχ, Γιαβούζ και τα ερευνητικά μας πλοία Μπαρμπαρός και Ορούτς Ρέις ασκούν εκεί τα καθήκοντά τους ανελλιπώς. Εφαρμόζουν αυτό που επιβάλλει το δίκαιο και τα δικαιώματα τόσο της δικής μας χώρας όσο και των Τ/Κ. Σε αυτό το θέμα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται τόσο με τις πολεμικές ναυτικές μας δυνάμεις όσο και με τις αεροπορικές μας δυνάμεις. Όποια και να είναι τα δικαιώματά μας εκεί θα τα εφαρμόσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα εκεί”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

 https://hellasjournal.com/