Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΕΡΟΣ-GATE. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΓΡΑΦΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ..ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ....ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.
 ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ.ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ. ΤΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ.ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ....


Λέρος: Προς αρχειοθέτηση η υπόθεση κλοπής οπλισμού – Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΟ IN.GR 

Επέστρεψε το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. - Ελλειψη αποδεικτικών στοιχείων
17 Σεπτεμβρίου 2019,
Στο αρχείο φαίνεται να οδηγείται εντέλει η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού  από τη ναυτική βάση της Λέρου.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιούσε τις σχετικές έρευνες, επέστρεψε στα Δωδεκάνησα.
 Οι σχετικές έρευνες φαίνεται πως αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς φαίνεται πως δεν αποσαφηνίσθηκε πόσοι στρατιωτικοί (σσ. από έναν κύκλο δέκα υπόπτων, κυρίως ανδρών των ΟΥΚ ) και πότε, εισήλθαν στην αποθήκη με τον οπλισμό και ποία χρονική στιγμή υπήρξε τελικώς η αρπαγή του οπλισμού.

Μη αξιοποιήσιμο το υλικό από τις κάμερες

Συγκεκριμένα, δε φαίνεται να υπήρχαν αξιοποιήσιμες καταγραφές από τις κάμερες, με αποτέλεσμα να μην προσδιορίζονται οι εισερχόμενοι στην αποθήκη.
Επιπλέον, υπήρχαν ασάφειες στις διαδικασίες παραλαβής οπλισμού για ασκήσεις κι ούτε μπορούσε να διευκρινισθεί οτιδήποτε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων.
Μάλιστα, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη σχετικά με την τύχη του χαμένου οπλισμού και αν υπήρξε ήδη χρήση και καταστροφή του από τους δράστες της κλοπής.

Πού στηρίχτηκε η έρευνα

Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των στρατιωτικών, στηρίχθηκε σε κατάθεση διαχειριστή της αποθήκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην είσοδο στον χώρο με τον οπλισμό ανδρών των ΟΥΚ που ήθελαν να ελέγξουν την κατάσταση των εκρηκτικών κι άλλων πολεμοφοδίων είτε να πάρουν πολεμικό υλικό για τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν.
Οι υπό έλεγχο στρατιωτικοί αρνήθηκαν ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη.

ΚΑΙ ΑΠΟ IN.GR

Απόδοση ευθυνών

Φαίνεται ότι έχουν εντοπισθεί οι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας όμως υπάρχει αδυναμία, μέχρι τώρα, αποδόσης ποινικών ευθυνών.
Ωστόσο συνεχίζεται η αναζήτηση και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων ενώ παραμένουν άγνωστες οι τελικές ενέργειες των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΓΕΝ.
Σημειώνεται ότι το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου όταν και καταγράφηκε απώλεια δύο αντιαρματικών τύπου LAWM72 , ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων, περίπου 30 μέτρων φυτιλιού κι ορισμένα καπνογόνα.