Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ. ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ MEΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ "ΥΛΙΚΑ"ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ CRISIS MANAGEMENT ΓΙΑ WIDER URBANIZΙΝG  ENVIRONMENT.

2)ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΕΜΕΝΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ/ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ. ΕΠEIΔΗ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞOΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΕΤOΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕNΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ" Ή ΚΑΙ ΑΠEIΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΙΟΙ...) ΕΠΙΣΗΣ Η "ΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΑΡΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ(ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ), ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ Ή ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ,ΟΠΟΤΕ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

3)Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΗ , ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ "ΠΑΓΙΔΕΣ"  ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ , ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΤΡΟΠΗ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΖΕΥΞΗ HUMAN INTELLIGENCE KAI SPECIALIZED TECHNOLOGIES. ΛΟΓΩ ΤΥ ΙΔΙΟΜΟΡΦΥ ΤΟΠΙΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.

4)ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ "ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ/ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ  ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ..ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΡΙΣΗ. ΑΛΛΟ Η ΣΟΒΑΡΗ, ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΗ,ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ , ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΒΙΤΡΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ  ΟΤΙ "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ".

5) Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ..ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ.ΕΚΕΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑ (ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ/ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ)

6)ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΗΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ.(ΠΑΡΑΤΗΡΩ "ΤΑΣΕΙΣ") ΕΝΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ  ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ..ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.Η ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΠΟΛΕΩΝ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ....ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΙΑΣ ΓΗΡΑΣΚΟΥΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ "ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ".. ΚΑΙ ΤΑ  ΓΝΩΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ...

7)ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ' ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ....,ΕΝΩ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η "ΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ"ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ , ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ/ΑΝΟΜΩΝ  ΚΛΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ "ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.....

8)ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ(ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΤΟΜΩΝ). ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ LESSONS LEARNED  ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΠΧ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ ΑΣΙΑΣ,, ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ PLAN COLOMBIA  ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ. ΚΑΕΝΝΟΩ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ ΔΡΑΣΗΣ.

9)ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΕΤΖΗΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ) ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ-ΟΜΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.(ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ)

10)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΗΛΩΣΕ ΠΡΟ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗ 17Ν AΡΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΛΠ..ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΙ ΕΓΙΝΕ . Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ , Η ΑΘΛΙΑ 17Ν. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ-ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ(ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡ . ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DIA  ΚΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΣΚΑΓΕ ΣΤΑΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ Η ΒΟΜΒΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΩ , ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΓΟΡΓΑ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΑΛΛΟ ΤΟΤΕ. ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΗΙΝΟΥΣ..ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ.(ΠΧ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ) ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ , ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΙΚΟ ΠΟΛΗΣ 1975-1983 ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΟΜΙΧΛΗ".

*TO METEΦΡΑΣΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ.