Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Ποια είναι η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη που μας διευθύνει;

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ EΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ




Toυ Μισέλ Ζοφρέ (Michel Geoffroy) 1
Απόδοση από τα γαλλικά – σχόλια: Χρυσούλα Μπουκουβάλα
Ο Μισέλ Ζοφρέ στο βιβλίο του La Superclasse mondiale contre les peuples (Η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη εναντίον των λαών) επιδιώκει να αποκαλύψει εκείνους που κατέχουν την εξουσία στον σημερινό κόσμο. Με ένα αριστοτεχνικό ξετύλιγμα της δομής εκείνης που αποκαλεί Παγκόσμια υπέρ-Τάξη, ο Μισέλ Ζοφρέ υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον να κατανοήσουμε γιατί λειτουργεί έτσι ο σημερινός κόσμος, δίχως να γνωρίζουμε ποιο είναι το φαινόμενο που αποκαλείται Παγκόσμια υπέρ-Τάξη.
Το εξώφυλλο του βιβλίου που προλογίζει ο γνωστός Γάλλος πολιτικός Jean-Yves Le Gallou
Γιατί άραγε σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης ακολουθούν πλέον ένα πρόγραμμα διαμετρικά αντίθετο από αυτό που είχαν υποσχεθεί πριν την εκλογή τους, και εντελώς ασύμβατο με κάθε έννοια λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών; Όλα αυτά συμβαίνουν πλέον ταυτόχρονα και συγχρονισμένα, ενώ δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Ποιος υπαγορεύει επιτακτικά αυτήν την κοινή σε όλη τη Δύση πολιτική ατζέντα; Μα η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη!

Ποια είναι η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη;

Η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη (ΠυΤ για συντομία) είναι άνδρες και γυναίκες από όλες τις ηπείρους που αισθάνονται ότι είναι πιο κοντά μεταξύ τους απ’ ό,τι στον δικό τους λαό. Το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι μοιράζονται τα ίδια αεροδρόμια, τα ίδια μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία και κοσμοπολίτικα μέρη, αλλά αγνοούν «τους ανθρώπους του τίποτα» που στοιβάζονται σαν τα ποντίκια σε βρωμερά λεωφορεία, τραμ, προαστειακούς σιδηροδρόμους και πλοία της γραμμής.
Η ΠυT είναι μια σειρά ομόκεντρων κύκλων. Στο κέντρο βρίσκονται μερικές χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν σε μεγάλες διεθνείς διασκέψεις, όπως του Νταβός και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και σε ορισμένες άλλες πολύ επιλεγμένες λέσχες. Η ΠυT δεν είναι παρά η διασταύρωση της Νταβοκρατίας με τη Σοροκρατία.
Η ΠυΤ συντίθεται από τις τράπεζες, το μόρφωμα Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society) του Τζορτζ Σόρος (που σημειωτέον είναι παρόν σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου), τις GAFAΜ (Google, Amazon, Facebook, Apple και Microsoft) ενώ ακολουθούν οι ΝΑΤU (NetFlix, Airbnb, Tesla και Uber) και άλλες πολυεθνικές. Όλες δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι έχουν εξουσία μεγαλύτερη από τα κράτη.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αξία των GAFAM το 2017 ξεπέρασε κατά πολύ το ΑΕΠ ολόκληρης της Γαλλίας (2.995 δισ. δολάρια έναντι 2.420).
Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι είναι και τί επιδιώκει η ΠυΤ:
1. Η ΠυΤ δεν είναι φανταστική: υπάρχει σαφέστατα, απέκτησε δύναμη στη Δύση και ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη. Διαθέτει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χρηματοδοτεί τον πολιτιστικό μικρόκοσμο, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ομάδες πίεσης και επιβάλλει παντού μία πολιτική εντελώς αντίθετη με τη βούληση του εκλογικού σώματος.
Στη Γαλλία κατόρθωσε να εκλέξει και τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές του 2017: τον Εμμανουέλ Μακρόν.
2. Η ΠυΤ αντιστοιχεί στην απεριόριστη κυριαρχία της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος πάνω στην κοινωνία και στη πολιτική, κάτι που ξεκίνησε προς τα τέλη του 20ού αιώνα.
Η ΠυΤ συγκεντρώνει τους υπέρ- πλούσιους που θέλουν να γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, χάρη κυρίως στην οικονομική και χρηματοπιστωτική απορρύθμιση, αλλά βεβαίως και στην τροποποίηση των φορολογικών νόμων προς όφελός της.
Επίσης, χάρη στον «σοσιαλισμό των πλουσίων» ο οποίος συνίσταται στην επιβάρυνση ολόκληρης της κοινωνίας με τις δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρμογή των πολιτικών του ελευθέρου εμπορίου, ενώ τα κέρδη απ’ αυτές επιστρέφουν αποκλειστικά και μόνο στην ολιγαρχία (βλ. κούρεμα ελληνικών κρατικών ομολόγων το 2012 −PSI− από το οποίο εξαιρέθηκαν η ΕΚΤ και οι ξένες τράπεζες).
Μ’ άλλα λόγια, η ΠυΤ ενσαρκώνει την κυριαρχία του νόμου του χρήματος, που συνεπάγεται τον υποβιβασμό των ανθρώπων σε μια κατάσταση απλού πόρου στην υπηρεσία των πλουσιότερων. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορούμε να την αδρανοποιήσουμε, αν δεν αναδομήσουμε πρώτα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
3. Η ΠυΤ ενσωματώνει την επιστροφή μιας παλαιάς εσχατολογίας: την αιρετική αξίωση να οικοδομήσουμε τον παράδεισο επί της Γης ενοποιώντας την ανθρώπινη φυλή μέσω της τεχνολογίας, χωρίς να περιμένουμε την έλευση του Μεσσία, έναν ισχυρισμό που ανέλαβε να πραγματοποιήσει η πίστη του προτεσταντικού μεσσιανισμού στο αδιαμφισβήτητο πεπρωμένο των Αγγλοσαξόνων.
Τούτη η εσχατολογία βρίσκεται στα θεμέλια του κοσμοπολίτικου ή παγκοσμιοποιημένου σχεδίου της ΠυΤ, το οποίο ισχυρίζεται ότι μόνο αυτή μπορεί ως εκλεκτή να πραγματοποιήσει.
(Μέσα στα πλαίσια αυτής της ύβρεως με βάση την οποία οι ηγέτες της ΠυΤ θεωρούν εαυτούς ενσάρκωση του Θεού, ο πρώην γενικός διευθυντής της τράπεζας Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανκφέιν (Lloyd Blankfein) παραληρούσε λέγοντας ότι «δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει τη δουλειά του Θεού», παραλείποντας ωστόσο να ομολογήσει ότι η τράπεζά του πραγματοποίησε μυθικά κέρδη μέσω κρατικών ενισχύσεων και στοχευμένης χρεωκοπίας ολόκληρων κρατών (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
Το σχέδιο αυτό είναι πραγματική συνωμοσία κατά της ελευθερίας, της κυριαρχίας και του ουμανισμού των ανθρώπων. Η παγκόσμια κυβέρνηση δεν ανοίγει το δρόμο για μια παγκόσμια δημοκρατία, αλλά για μια παγκόσμια δικτατορία των ολιγαρχών. Η ΠυΤ ενώ κατηγορεί τους άλλους για συνομωσιολογία, στην πραγματικότητα την διαπράττει ασύστολα η ίδια.
4. Η ΠυΤ είναι μια ολόκληρη κοινωνική τάξη: πρόκειται για μια διακρατική ολιγαρχία που πιο πολύ μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά, και όχι κοινές ρίζες. Μια τάξη που πιστεύει πως είναι τόσο πεφωτισμένη, που ισχυρίζεται πως ωφελεί τους άλλους ανθρώπους, ωστόσο, παρά τη θέλησή τους.
Αντιστοιχεί στο κόμμα του Νταβός: σε εκείνους δηλαδή που συνέρχονται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και μοιράζονται την ίδια άποψη για έναν φιλελεύθερο / κοσμοπολίτικο κόσμο και την επιβάλλουν στις κυβερνήσεις.

Πώς αναδύθηκε η Παγκόσμια υπέρ-Τάξη;

5. Η ΠυΤ ανέλαβε την εξουσία στη Δύση χάρη στον συνδυασμό τριών μεγάλων ιστορικών αλλαγών κατά τον 20ό αιώνα:
α. την άνοδο της αγγλοσαξονικής υπερδύναμης,
β. το τέλος του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού και,
γ. την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας.

Σχετικά με την πρώτη αλλαγή, οι αγγλοσάξονες δισεκατομμυριούχοι είχαν πάντα την φιλοδοξία να κυβερνήσουν τον κόσμο. Μόνο που στα τέλη του 20ού αιώνα, κατέληξαν να πιστέψουν ότι εφεξής είχαν αυτή την ευκαιρία.
Σχετικά με το τέλος του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, προκάλεσε κυρίως τη μεγάλη ανακούφιση των υπερ-πλουσίων που δεν έχουν πλέον να φοβούνται μια επανάσταση στη Δύση που θα έθετε σε κίνδυνο τα προνόμια και τα συμφέροντά τους: με την αθρόα μετανάστευση, τις μετεγκατάστασεις των εταιρειών σε αναπτυσσόμενες χώρες και σύντομα, με την τεχνητή νοημοσύνη, για την οποία πιστεύουν ότι είναι ο τρόπος να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να τους ξεφορτωθούν.
Τέλος, η παγκοσμιοποίηση έχει προσδώσει στις κολοσσιαίες πολυεθνικές εταιρείες δύναμη μεγαλύτερη από πολλά κράτη, τα οποία φτωχοποιούνται ολοένα και περισσότερο.

Ποια είναι η δομή της Παγκόσμιας υπέρ-Τάξης;

6. Η ΠυΤ λειτουργεί χάρη στη συνέργεια 4 κύκλων (γραναζιών):
α. τον κύκλο του διακρατικού χρηματοπιστωτικού και οικονομικού πλούτου,
β. τον κύκλο των ΜΜΕ και του πολιτισμού,
γ. τον κύκλο των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών, και, τέλος,
δ. τον κύκλο των δημόσιων ελίτ.

Ο κύκλος του διακρατικού χρηματοπιστωτικού και οικονομικού πλούτου είναι αυτός στον οποίο η ισχύς είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο αδιαφανής: κατευθύνει, επηρεάζει και εξαγοράζει όλους τους άλλους κύκλους. Περιλαμβάνει μόνο μερικές χιλιάδες άτομα, ενώ οι άλλοι κύκλοι είναι πιο πολυάριθμοι, επειδή μαζεύουν όλους τους χρήσιμους ηλίθιους.
Εντέλει, η ΠυΤ βασίζεται σε μια απρόσωπη, αδυσώπητη και συλλογική δύναμη, που είναι δυσδιάκριτη (σε αντίθεση με την παραδοσιακή ενσάρκωση της εξουσίας στην Ευρώπη στο παρελθόν).
Τρόπος λειτουργίας της Παγκόσμιας υπέρ-Τάξης. © aperopia.fr
7. Η ΠυΤ είναι μια ολιγαρχία και όχι μια ελίτ: προτιμά πάντα να επιβάλλεται στους άλλους παρά να δεσμεύονται εκείνοι από μόνοι τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να παρομοιάσουμε τη δράση και τα σχέδιά της με συνωμοσία, επειδή αρνείται να τα υποβάλει σε δημοκρατική ετυμηγορία: αντιθέτως, τα επιβάλλει κρυφίως, καθιστώντας τα αναπόφευκτα.
Για τον λόγο αυτό, κυριαρχεί στα ΜΜΕ της Δύσης, επιχειρώντας παντί τρόπω να θαμπώσει τους λιγότερο συνειδητοποιημένους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νεώτερους, να διαδώσει την φιλελεύθερη / ελευθεριακή και κοσμοπολίτικη ιδεολογία και να δαιμονοποιήσει όλους εκείνους που αντιτίθενται στα σχέδιά της.

Η συνέχεια του άρθρου στην πηγή:
 https://aperopia.fr/10-2019/poia-einai-i-pagkosmia-yper-taxi-poy-mas-dieythynei/


© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr έχουν γραφεί κατόπιν κοπιαστικής έρευνας ή μετάφρασης. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευσή τους από άλλες ιστοσελίδες ακόμα και με ενεργό σύνδεσμο, ή η αποστολή περιεχομένου με email. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου μόνον με αποστολή ενεργού link που οδηγεί απευθείας στο ιστολόγιο aperopia.fr