Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Για εθνοκάθαρση των Κούρδων της Συρίας ομιλεί ο Γκράχαμ: Έκκληση για βαριές κυρώσεις

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ απαντά στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Μάργκαρετ Μπρέναν στην εκπομπή "Face the Nation". Φωτογραφία via CBS


Βλέπουμε την εθνοκάθαρση στη Συρία από την Τουρκία, την καταστροφή ενός αξιόπιστου συμμάχου μας, των Κούρδων και την επανεμφάνιση των τζιχαντοστών του ISIS.
Αυτό έγραψε στο twitter, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος έκανε έκκληση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Πρόσθεσε:

We are witnessing ethnic cleansing in Syria by Turkey, the destruction of a reliable ally in the Kurds, and the reemergence of ISIS.
Αν και εκτιμώ ότι η κυβέρνηση προσφέρθηκε να κάνει κάτι, οι υπό όρους κυρώσεις δεν είναι κατάλληλες για την απειλή που αντιμετωπίζουμε. Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του Ερντογάν και την προστασία των Κούρδων συμμάχων μας, η κυβέρνηση του κ. Τραμπ πρέπει να αναβαθμίσει το παιχνίδι της.
Οι υπό όρους κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα θεωρηθούν από την Τουρκία ως χλιαρή αντίδραση και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι το Κογκρέσο θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία – περνώντας τις ασυμβίβαστες κυρώσεις με δικομματικό τρόπο

 https://hellasjournal.com/