Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Ασφαλή σύνορα τώρα!


Ασφαλή σύνορα τώρα!
Mε τη γερμανική Ευρώπη από τη μια να μας ξετινάζει οικονομικά και τη νεο-οθωμανική Τουρκία να μας απειλεί στρατιωτικά από την άλλη, το μόνο που μας έλειπε ήταν η μεταναστευτική πλημμυρίδα. Οι πρόσφυγες είναι πια μειοψηφία στα νέα κύματα που εισέρχονται καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.
Γι’ αυτούς ζητούμε να επισπευστεί η διαδικασία ασύλου και οι υπόλοιποι παράνομοι μετανάστες να επιστρέφουν στην Τουρκία. Να λάβουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα οι Τούρκοι δουλέμποροι και οι ΜΚΟ που συνεργάζονται μαζί τους υπό την υψηλή εποπτεία του «σουλτάνου» Ερντογάν και τους μεταφέρουν καθημερινά κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες. Πρόκειται για μια κανονική αντικατάσταση πληθυσμού, που θα καταστήσει στο ορατό μέλλον αγνώριστη την Ελλάδα, με τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στην ίδια την  πατρίδα τους – και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει τα σχέδια της Τουρκίας για τον οριστικό έλεγχο της Ελλάδας.
Δεν πρόκειται για ιστορικό ατύχημα ή για πολιτική ανικανότητα. Είναι οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη, με την Ελλάδα σε καίριο κόμβο. Με το σύστημα Σόρος στο παρασκήνιο, με υποστηρικτή τον ίδιο τον ΟΗΕ (βλ. τη δράση της Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και κυρίως το περσινό Σύμφωνο του Μαρακές) και χρηματοδότη την ευρωπαϊκή Επιτροπή: η Κομισιόν χρηματοδοτεί δια του European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations  (αρμόδιος Επίτροπος ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης) το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, που όχι μόνο παρέχει εν Ελλάδι στέγη και μετρητά στους παράνομους μετανάστες αλλά και το διαφημίζει παγκοσμίως! Η ιστοσελίδα (http://estia.unhcr.gr) πουθενά δεν αναφέρει τίποτε περί παρανομίας ή λαθροδιακίνησης, μιλάμε δηλαδή για συνειδητή εξαπάτηση των κατοίκων του Τρίτου Κόσμου!
Η κυβέρνηση λοιπόν στη χώρα μας προσφάτως άλλαξε αλλά η πόρτα των συνόρων μας εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή για κάθε διερχόμενο. Και δεν είναι μόνο τα νησιά, όπου ας πούμε ότι υπάρχει μια κουτσή – στραβή διαδικασία, αλλά και ο Έβρος. Πού ακούστηκε να περνάνε καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες αλλοδαποί από τα μέρη μας χωρίς να ανησυχεί κανένας; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, πού πάνε, τι σκοπεύουν να κάνουν; Γιατί υπάρχει η Συνοριοφυλακή, η Αστυνομία, ο Στρατός, η Frontex; Ουδείς ενδιαφέρεται για το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών ή επιδιώκουν συνειδητά να αδειάσουν την περιοχή από το ελληνικό στοιχείο;
Τώρα μάλιστα, με την εξέγερση στη Μόρια, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε κατανομή των δήθεν προσφύγων αναλογικά στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ακόμα και στη Θράκη, προφανώς για να ενισχυθούν οι τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή. Μην ξεχνιόμαστε, «αποσυμφόρηση των νησιών» σημαίνει ουσιαστικά εποικισμό όλης της Ελλάδος και ανοιχτή πρόσκληση σε νέα κύματα παράνομης μετανάστευσης, πάλι με ευρωπαϊκά χρήματα, εντός διμήνου.
Καλούμε κάθε συνειδητό πατριώτη να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να εκτελέσει το αυτονόητο καθήκον της: να υπερασπιστεί την ασφάλεια των Ελλήνων και το απαραβίαστο των συνόρων. Κάθε άλλη επιλογή, ασχέτως των γελοίων δικαιολογιών που θα τη συνοδεύουν (ανθρωπισμός, αντιρατσισμός, πολυπολιτισμικότητα…) είναι υπονόμευση του ελληνισμού, χειρότερη κι από εκείνη της Συμφωνίας των Πρεσπών ή του Σχεδίου Ανάν. Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη για να μασάμε τα λόγια μας.
Παράλληλα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αναδειχθεί το ζήτημα αλλά  ως το κεντρικό ζήτημα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στα  Ευρωπαϊκά όργανα. Η Ελλάδα που το 2019 δέχθηκε 44.600 μετανάστες και πρόσφυγες, από τους 77.400 του συνόλου της Ευρώπης στη Μεσόγειο (Καθημερινή, 2 Οκτωβρίου2019), δεν μπορεί να είναι ο παρίας των σχετικών συζητήσεων και αποφάσεων στην Ευρώπη –όπως συνέβη πρόσφατα με τις αποφάσεις της Μάλτας, από τις οποίες αποκλείστηκε–, αλλά ο πρωταγωνιστής. Και η φοβική στάση της Κυβέρνησης και η αισχρή συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ, με τις ποικίλες διασυνδέσεις με τις ΜΚΟ, ιδιαίτερα εκείνες του συστήματος Σόρος, πρέπει άμεσα να καταγγελθεί και να καταδειχθεί.
Γι’ όλα αυτά πρέπει να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός και να απαιτήσει επιτέλους από την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί με άμεσα μέτρα στο εσωτερικό και τα σύνορα και το εξωτερικό.
Κίνημα ΑΡΔΗΝ