Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΜΠΙΛ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΠΙΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΛΑΜΑΝΙΓΙΑ ΣΤΟΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 70 ΛΕΠΤΩΝ.ΑΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΑΔΑΝΩΝ(ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΙΣΑ ΤΗΣ ΒΔ ΣΥΡΙΑΣ Η ΠΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 12-15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ.


2)Ο ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΡΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΣ.


3)ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΥΖ /ΕΥΦΡΑΤΗ.


4)ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΔ ΣΥΡΙΑ/ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ. ΑΡΑ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ...


5)ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ ΚΑΙ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 4-5 ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ...


6)ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΕΝΕΘ ΜΑΚΕΝΖΙ,(3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ CIA  ΤΖΙΝΑ ΧΑΣΠΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΚΛΑΡΚ.


7)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΘΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ  ΣΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΧΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ Ο ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ 8 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.


8)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΣΑΤΕΡΦΕΛΝΤ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.


9)ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΥΡΑ ΟΙ ΠΕΝΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.


10)Ο ΥΠΕΞ ΠΟΜΠΕΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΜΜΕ Ο ΤΡΑΜΠ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ.


11)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΛΕΙ Η  ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΣΧΕΣΩΝ ΒΑΓΔΑΤΗΣ-ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ.


12)Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΤΖΕΙΜΣ ΤΖΕΦΡΕΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


13)ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΗ ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ;


14)ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ ΙΡΑΝ.


15)ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.


16)ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΤΙ. ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΙΡΑΚΙΝΟΙ-ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΡΩΣΗ.


17)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΝ 3 ΠΟΛΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ.ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ


18)Ο ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ "ΜΠΟΥΚΑ".. ΣΤΕΝΑ ΣΤΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛ ΣΙΣΑΝΙ, ΑΜΠΟΥ ΑΝΑΣ, ΑΛ ΜΟΥΧΑΙΡ, ΑΛ ΑΝΤΝΑΝΙ ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΑΜΠΟΥ ΜΟΥΣΑΜΠ ΑΛ ΖΑΡΚΑΟΥΙ.


19)Ο ΤΡΑΜΠ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ISIS  ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.


20)Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΟΖΕΦ ΒΟΤΕΛ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ "ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ".


21)ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΥΝΗΘΗΣ Η ΛΟΓΟΡΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.