Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ./2-11-2019ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ο ΜΕΝ ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ISIS  ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΕΝΩ ΤΟ STAΕT DEPΑRTMENT  ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ 2018  , ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΝΕΙΘΕΝ ΣΕΙΛΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ"ISIS  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ".

2)ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

3)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ISIS  ΑΜΠΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΛ ΧΑΣΕΜΙ ΑΛ ΚΟΥΡΑΙΣΙ..ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ.

4)ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ-ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΝΙΚΗ  ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS.ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.

5)ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ....

6)ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ISIS  ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ-ΣΑΛΑΦΙΣΜΟ.

7)ΒΑΣΕΙ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ  ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΝ 14-18.000

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ/ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ/ΝΑ ΑΣΙΑ/ΚΑΥΚΑΣΟΣ.

8)Ο ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΠΟΥ  ΜΟΥΣΑΜΠ ΑΛ ΖΑΡΚΑΟΥΙ.ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΠΟΥ ΑΓΙΟΥΜΠ ΑΛ ΜΑΣΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΑΜΠΟΥ ΟΜΑΡ ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ.

9)Η ΔΥΣΗ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ-ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ ΕΠΟΧΗ.

10)Η ΜΟΣΧΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ AΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ TΩΜ ΗΠΑ  ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΙΣΑ ΤΙΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ.

11)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ Η ΔΙΕΥΕΡΥΜΕΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΧΜΕΙΜΙΜ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

12)ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΜΕ  ΝΕΕΣΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ. ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝ ΑΛ ΑΡΑΜΠ/ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΦΘΑΣΑΝ  ΧΘΕΣ 50 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ , ΓΙ Α ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ.

13)Ο ΟΗΕ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΕΚΑΤ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ .ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ 121 ΧΛΜ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΠΗΓΗ ΕΙΡΗΝΗΣ.

14)ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2018 ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΧΙΛ ΣΥΡΟΙ.

15)ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ 3,6 ΕΚΑΤ ΣΥΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΜΟΝΟ ΤΟ 15% ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ.